Øygarden klar for sin første hjemmekamp

Ny sesong, ny klubb, nye spillere, nye kapteiner, nye trenere, ny gressmatte.

Fire måneder bak skjema er det endelig klart for OBOS-liga fotball igjen på Ågotnes. Motstander er nyopprykkede Åsane.

Det ligger an til et spennede lokalderby på det nye gresset. Borte er de store dammene, gjørmen og de sumplignende feltene. Gressbanen er helt ny og har fått ekstra tid til å feste seg.

Kampene kommer tett i år. Det er bare tre dager siden oppgjøret borte mot Sandnes Ulf. Kampen endte 4-3 til hjemmelaget.

-I den kampen fikk vi bevist at vi kan score mange mål selv mot vanskelige motstandere på bortebane. Det er ting vi må korrigere, men vi tar med oss flere positive opplevelser enn negative. Og vi er ivrige etter å vise våre supportere at vi er villige til å gjøre alt vi kan for å gjøre dem stolte av oss, sier hovedtrener Bryant Lazaro.

Nyetreneren har med seg Kristoffer Lie som assistent. Sammen har de satt sammen et kapteinsteam bestående av Bjarte Haugsdal, Thor Kristian Ekerhovd Økland og Marius Berntzen. Sammen skal de stoppe Åsane som gikk på et 4-1 tap mot Sogndal i forrige runde.

-Alle i klubben vet hvor viktig det er å slå tilbake etter et nederlag. Åsane er et veldig godt lag. Vi forventer at de kommer hit sultne og gir maksimalt av det de har, forklarer Lazaro.

Øygarden har møtt Åsane i to treningskamper i forkant av sesongstarten. Martyrene fra Myrdal vant begge oppgjørene. Etter Sandneskampen fredag har strilene hatt to rolige treninger for å restituere og drille inn slagplanen til årets første hjemmekamp. Slik blir det når det spilles kamper fredag og så mandag igjen.

-Alle lagene har den samme utfordringen i år. Det er utrolig krevende fysisk og mentalt. Vi har en tropp som er klare til å ta fatt på oppgavene og gi 100% i årets første hjemmekamp, smiler hovedtreneren.

Kampstart er klokken 18. Det er plass til 200 publikummere. Billetter kjøper du på Ticketco før kampen.

Følg Øygarden Fotballklubb på Facebook og Instagram.

Foto: janne Monsen