Kjetting-Jan rett inn på laget!

ØFK ønsker Jan Vindenes sammen med Sotra Anchor & Chain hjertelig velkommen inn som Stolt Stril sponsor!

Sotra Anchor & Chain er en av verdens største grossister av anker og kjetting. Enkelt og greit. Fra sine lokasjoner i Norge, Skottland, Nederland og Kina kan Jan skaffe og levere alle typer kjetting! Med leveranser av stål til hele verden ønsker Sotra Anchor & Chain også å styrke lokale ØFK!

Det var litt ekstra stas å få noen minutter sammen med Kjetting-Jan på sitt hjørnekontor på Vindenes. Jeg ble viftet inn og Jan var slik vi kjenner han fra media – avslappet og rimelig komfortabel som intervjuobjekt.

Om det var tilfeldig eller ei er uklart, men midt på møtebordet var det ryddet plass til en flott utmerkelse!

- Jeg har jo spilt fotball jeg også. Som spiss for bedriftslaget. Jeg fikk meg 3 mål på de to årene jeg bidro offensivt for bedriftslaget og den var egentlig fortjent den pokalen der sier Jan og humrer. Enda blir det snakket om mine begrensninger innen fart på fotballbanen, men det er jo en positiv egenskap å være på riktig plass på riktig tid sier kjettingkongen og nikker mot plaketten midt på bordet.

anchorandchain-2
Enda blir det snakket om mine begrensninger innen fart på fotballbanen, men det er jo en positiv egenskap å være på riktig plass på riktig tid sier kjetting-kongen Jan Vindenes

På riktig sted og til riktig tid har kjennetegnet Jan og Sotra Anchor & Chain i kjettingverden også. Ordrene har kommet fra alle verdensdeler og Jan har også klart å følge opp med leveransen, om han så må leie inn verdens største fly for å kunne levere.

Jan Vindenes har meninger om mye og er ikke redd for å ytre dem i media eller via video på Facebook. Jan har også tanker om fotballen på Sotra og ØFK.

- Det er, slik jeg ser det, mange likheter mellom Sotra Anchor & Chain og ØFK. I begynnelsen hadde også vi i Sotra Anchor & Chain mange faktorer mot oss. Våre konkurrenter hadde mye mer erfaring enn oss, de var på de riktige lokasjonene og de hadde penger. Vi var ny, lokalisert på Vindenes og var blakk. Nå er vi en av de store i verden og dette har vi fått til med innsats. Innsats gir resultater til slutt.

- En annen likhet er at vi er en bedrift med lokale ansatte. Vi har lokale ansatte, men satser både nasjonalt og internasjonalt. Dette må vi jo nesten kunne forvente av ØFK etter hvert også, ikke sant sier Jan og smiler.

- Jeg tror også de lokale fotballspillerne også blir de beste fotballspillerne, til slutt. Om en henter en spiller fra andre siden av landet, eller fra et annet sted i verden, så er jo også disse spillerne fra et sted, kanskje til og med fra et lite sted som Sotra? Hvis en flytter en spiller er det ingen garanti for at denne spilleren lykkes et annet sted, for en annen klubb med andre måter å spille fotball på. Nei, sats heller lokalt og få frem de lokale talentene. Med lokal tilhørighet og med kjærlighet for den lokale fotballklubben – så har du egenskaper der som du ikke finner i de beste fotballspillerne som tjener mest penger i de store ligaene. Innsats og kjærlighet trumfer penger, alltid sier Jan og nevner i samme slengen at dette er jo kjent fra Eggen sin tid i RBK.

Men hvorfor velger du å sponse ØFK?

- Jeg hjelper de lokale jeg. Jeg elsker strilalandet og er stor fan av hva vi striler kan få til. Nå er kanskje ordet stril og hvem som er stril noe diskutert rundt omkring, men jeg mener at om en flytter til strilalandet og får trukket inn den herlige sjøluften, så er en stril. Så enkelt er det. Jeg vet at ØFK har en begrenset økonomi og at de er helt i startfasen hva gjelder å satse lokalt og jeg må si at det er en helt perfekt situasjon å være i. Nå skal vi vise med ØFK at hardt arbeid er det som gjelder. Jeg pleier å si at den viktigste faktoren for å lykkes er gjennom hardt arbeid – og nettopp derfor er denne faktoren hemmelig for de fleste.

Det er godt med plass på Ågotnes Stadion – kommer du til å besøke ØFK i debutsesongen?

- Jeg skal forsøke å få med meg noen kampen ja, men navnet Ågotnes Stadion burde vi kanskje fått endret? Det gir meg veldig lite det navnet og det beskriver ikke øyen og de som bor her i det hele. Ågotnes – jeg er ikke fra Ågotnes og ikke tror jeg mange av spillerne er det heller? Kanskje noe med stril, hav, kyst eller noe slikt sier Jan og ser ut i luften.

Nå skal Øygarden FK møte Steffen Landro sitt Sandnes Ulf i første serierunde. Tør du tippe resultatet?

- Ja, det blir 31. 3-1 til ØFK da altså.

Hvordan tror du det kommer til å gå med ØFK i debutsesongen?

- Jækla bra, heilt te topps. Og så vinner vi cupfinalen også sier Jan og ler.

Det er ingen tvil om at ØFK nå har fått inn en meget spennende samarbeidspartner i Sotra Anchor & Chain. Ikke bare er det en lokal bedrift som satser internasjonalt, Kjetting-Jan er også en premiert fotballspiller som vet hvor målet står!

Heia ØFK og Sotra Anchor & Chain!