ØFK – Åsane Fotball 0-2

Det som skulle bli en festaften på det nye gressteppet på Ågotnes Stadion, ble i stedet en skuffelse for de om lag 200 hjemmesupporterne som satt fint oppstilt i henhold til de siste koronareglene.

Kampen var i første omgang noe rotete. Dette må nok skyldes i hovedsak en voldsom vind som gjorde finspillet vanskelig for begge lag. Noen nerver var det nok også innblandet når både ØFK og Åsane kom fra hvert sitt tap i første runde.

Det var et par sjanser til hvert av lagene, men nærmest var vel likevel Åsane etter en dobbel 100% sjanse som Peter Sørensen reddet på streken. En fantastisk prestasjon av Peter som viser at han i år må bidra med både erfaring og gode fotballegenskaper!

Kampen ebbet likevel ut til 0-0 til pause og det var egentlig ingenting å si på dette resultatet.

I 2. omgang var det ikke veldig mye å melde fra en objektiv media-mann fra 1. etasje i media-huset. Det var lange perioder uten sjanser til noen av lagene og det kunne etter hvert se ut som en typisk 0-0 kamp. Jeg må innrømme at jeg tidvis hadde vært fornøyd med 0-0 også og at det totalt sett hadde vært rettferdig. Men så er det dette med å holde ut i 90 minutter da.

Sakte, men sikkert, tok Åsane mer og mer over. De vant de viktige duellene, de fikk løst opp spillet og de spilte med en større selvsikkerhet enn det våre gutter i hvitt gjorde.

Hovedtrener Bryant sendte etter hvert kaptein Bjarte Haugsdal opp på topp etter at en, for kvelden, meget god Michael måtte av banen etter en kollisjon med lagkollega Heggestad. ØFK forsøkte å pumpe opp baller mot Haugsdal, men i motvind og mot kanskje divisjonens største midtstoppere, ble det ikke de store sjansene ut av dette.

Den tidligere Nest-Sotra spilleren Senai Hagos skulle til slutt avgjøre for oransjetrøyene. Han kom drivende innover mot ØFK sin 16 meter og fra omtrent 18 meter løftet han ballen fint over keeper og utagbart inn under tverrliggeren. En flott prestasjon av spilleren som tidligere hadde Ågotnes Stadion som hjemmebane.

At Åsane i tillegg fikk et straffespark og muligheten til å sette det endelige resultatet til 2-0 var bare en konsekvens av at ØFK måtte frem og at det da ble noen farligheter andre veien.

Det var litt usikkerhet og mangel på selvtillit som preget kveldens ØFK lag. Det vil nok, naturligvis, bli litt skiftende prestasjoner og varierende resultat når en spiller med kanskje divisjonens yngste og mest uerfarne lag. Under kjente forhold med vind og en noe våt bane, spratt ballen feil vei denne kvelden og det endte med en 2-0 seier til Åsane, noe som dessverre for fremmøtte striler ikke var helt ufortjent.

Nå blir det en hel uke til neste kamp, borte mot HamKam og dette gir ØFK gode muligheter til å reise seg, sammen. Nå må hovedtrener Bryant kalle sammen sitt team og se på hva som fungerer og hva en må fokusere på for å kunne dra fordel av et ungt og sultent lag som for kun et par uker siden viste hva som bor i dem med å knuse Sogndal i Sogndal.

Asane-feat-2
Igjen viste Michael meget gode takter i ØFK-trøyen. Dessverre måtte toppscoreren av banen med skade i 2. omgang.

Jeg liker jo å trekke frem enkeltspillere som faktisk fortjener et klapp på skulderen etter en slik kamp, for det var lyspunkt under flomlyset også etter denne kampen. Keeper og visekaptein Berntzen var meget god som sisteskanse i denne kampen. Spilte presise oppspill med begge beina og var trygg i de situasjonene der keeperen måtte bidra.  Kaptein Bjarte Haugsdal er en meget god OBOS-liga spiller. Kanskje den viktigste spilleren til hovedtrener Bryant når en skal legge en god slagplan og som potet kan han brukes omtrent hvor som helst på banen. Spiss Michael kommer til å bli viktig i år, og det kom et stort sukk fra både tilskuere og trenerteam når han ble støttet av banen etter kollisjon med Heggebø. Vi får håper på at en uke fri gjør denne spilleren godt, fordi han er viktig og kanskje avgjørende for et godt resultat for ØFK.

Nå er det bare å se fremover, fokusere på det positive og utnytte de kvaliteter som bor i vårt kjære ØFK! Vi har bare så vidt begynt, så dette skal vi klare sammen…

Bilder: Hordalandsfotball / Noreng

Annonse: