ØFK – Tromsø 1-1

Hadde noen spurt meg før kampen startet om jeg hadde tatt et poeng mot den suverene serielederen på en nøytral bane i Vestlandshallen, så hadde jeg tatt poenget med begge hendene og forberedt meg til neste kamp. Jeg fikk poenget mitt, men skuffelsen er enorm!

Kampen

Det ble en ny hjemmekamp i Vestlandshallen. Banen på Ågotnes er ødelagt etter dårlig vær og stor belastning over en lengre periode.

Første omgang var 100% i tråd med det en fryktet i forkant av kampen. Tromsø styrte alt spill og ØFK ble løpende mye mellom. Den selvtillit som Tromsø viste i spesielt 1. omgang var en serieleder verdig. Spillet ble preget av pene pasninger med inn, ut og bakkant av nypussede fotballsko og til tider overdrevne overstegsfinter som gjorde seg godt på kamera. De nordnorske «glosan» runget til god akustikk i hallen som også har vært brukt til konsertarena for store internasjonale artister. Likevel så var det ytterst få sjanser å snakke om etter 45 spilte minutter. Øygarden lå kompakt bakover og nykommer Vegard Skeie viste gode takter i forsvaret!

Andre omgang startet som første ble avsluttet. Tromsø hadde tilsynelatende full kontroll på kampen. Likevel, sakte, men sikkert, kom ØFK mer og mer med i spillet. De fikk trille mere ball seg imellom, de fikk brutt opp spillet oftere og fikk flyttet seg mer opp på banen. De store sjansene til Tromsø uteble, og en kunne begynne å drømme om et verdifullt poeng til vertene! Så skjer det. Med ti minutter igjen av kampen blir Heggebø spilt igjennom og har fri bane mot målvakt. Målvakten pløyer Heggebø kontant i bakken og det blir dømt straffe til ØFK! Etter to forsøk, regner med ØFK får nytt forsøk etter at målvakten forlater streken for tidlig, så sitter scoringen. ØFK leder 1-0 mot serielederen! Nå må bare ledelsen holdes hele veien inn! Tromsø kommer ikke til de helt store sjansene etter at ØFK tar ledelsen. De virker nervøse, og ballen blir like ofte spilt ut over sidelinjen som den treffer en medspiller. De slepne pasningene og overstegsfintene fra første omgang er borte og bare glosene er igjen – nå av litt mer hissig karakter. Dessverre blir kampen til slutt avgjort av en feil i bakre rekker hos ØFK. Dette har skjedd før, men sjelden så bittert som denne gang. Keeper Thomas bommer på et innlegg og en TIL-spiss får all verdens tid til å heade ballen i det tomme målet. Det skal sies – det var ikke Thomas sin feil at det ble som det ble – spissen som headet inn utligningen stod helt alene og kanskje kunne vi ha stoppet innlegget før det ble en farlighet? Mange kanskje, men ingen av dem hindrer at det til slutt ble 1-1 og poengdeling. Bittert for begge lag vil jeg tro.

Oppsummeringen

Denne kampen, og kanskje spesielt 2. omgang viser at ØFK ikke har tenkt å gi seg uten kamp. Vi plukket et poeng i en kamp som kun de mest naivt optimistiske fansene regnet med full pott. Vi er innen rekkevidde for lagene vi må ta igjen (Grorud og Strømmen) og vi viser meget gode takter. Det er enda 12 poeng å spille for. Nå har vi alt å spille for og det er jeg sikker på at vi kommer til å gjøre. Vi står helt på enden av en dramatisk sesong og det ser virkelig ut som om dramaet kan utvikle seg til en thriller. Alt vi, som står rundt klubben kan håpe på, er at det blir en typisk amerikansk slutt der ØFK kan ri inn i solnedgangen, som en OBOS-klubb, også i 2021.

Trakk frem Skeie tidligere i artikkelen og ønsker å gjøre det igjen her. Et fantastisk talent med selvtillit og ro som en vellykket 43 åring. Regner med Skeie kommer til å sette sitt preg på en spennende avslutning av sesongen! Ellers vil jeg bare gi full honnør til et lag som virkelig gir alt i en meget vanskelig kamp mot et veldig godt fotballag i Tromsø. Selv om det virket ganske håpløst i 1. omgang var spillerne tålmodige og tro mot trener Mjeldes plan. De ventet og slo til når Tromsø etter hvert tok foten av gasspedalen. 1-1 var nok et rettferdig resultat, til slutt, men det var – akkurat denne dagen – meget bittert.

Neste kamp er borte mot Stjørdals-Blink 15.11 15:30. 3 utrolig viktige poeng skal da kriges om, men jeg er sikker på at de strilene som reiser oppover har en plan og etter hvert den selvtillit som skal til for å hente hjem alle poengene!

Tekst: Thomas Sekkingstad / ØFK Media
Foto: Janne Monsen / ØFK Media

Annonse fra Obos-ligaen: