ØFK – Ull/Kisa 2-1

Selv om det var få som nevnte det før kamp, så var det likevel ingen tvil om hvor viktig det var å hente 3 poeng fra dagens kamp.

ØFK er pr. dags dato helt nede på tabellen med en god fot nede i PostNor-ligaen. Ull/Kisa har etter et par imponerende seiere fått det tøft og formpilen peker også nedover på Jessheim. Denne kampen er så utrolig viktig for begge lag og vil kanskje bli veldig synlig når de to lagene entrer banen på Ågotnes i runde 19 i OBOS-ligaen 2020. Igjen, kan en kanskje si, har en spiller forlatt Ågotnes og ØFK, så kampen i dag blir uten målfarlige Michael på topp. Dette vil si at Heggebø får en ny partner i dag, og det er ingen ringere enn kaptein Haugsdal som skal danne angrepet til ØFK! Inn på laget har også Kristoffer Stava fra Åsane kommet. Dette unge talentet er på lån ut sesongen.

1. omgang

En litt humpete bane, noe vind og to lag livredde for å slippe inn baklengsmål er en god oppskrift på en kamp uten de største sjansene. Dette stemmer også i denne kampen. For de som husker gymtimene på barneskolen vitner dette om et meget forsiktig 1-2-3 Røft Lys der begge lag står med en fot i forsvar hele tiden og er livredd for å bli overrasket med overtall mot eget mål. Sånn spillemessig var vel ØFK best de første 15-20 minuttene før det det flatet ut og ble mer jevnspilt siste halvdel av omgangen. Hvis vi skal dra frem en sjanse, så kan vi dra frem at Heggebø fikk til et rimelig hardt skudd fra omtrent 16 meter i slutten av omgangen. Dessverre ble skuddet plassert rett på keeper som hadde få problemer med å ta hånd om forsøket.

2. omgang

Som nevnt tidligere, så er det ikke nok med 1. poeng i denne kampen. I hvert fall ikke for hjemmelaget. Nå må laget opp og frem for å skape sjanser. Dette vil nok, for en objektiv tilskuer, være en god nyhet med tanke på underholdningsverdien. Kanskje dette også vil være dårlige nyheter for de ØFK supporterne som sliter med tynnslitte nerver og et lite ønske om å ikke skifte helt til grått hår denne høstkvelden.

Anthony Ikedi! Etter 67 minutter sitter den i kassen! Den nylig skadefri Anthony Ikedi stanger ballen utagbart i lengste hjørne og ØFK leder 1-0 i denne viktige kampen. Nå blir det veldig spennende hvordan kampbildet blir videre. Tør vi stå opp og ønske seieren nå, eller blir vi enda mer redd for å miste disse livsviktige 3 poengene.

Ull/Kisa har lite å stille opp med i kveld. Det stormløpet som jeg fryktet etter 1-0 scoringen har uteblitt og jeg kan ikke se at bortelaget har produsert noe som helst å være redd for. Bank i bordet.

Peter Sørensen Nergaard! 2-0. For et nydelig mål. Hardt skudd fra 17 meter helt nede ved stolperoten. Det er så godt å se at de som er igjen i klubben bretter opp ermene og leverer fra øverste hylle når målgarantistene Hoel og Michael har forlatt skuten. Igjen har Peter en god kamp og denne gang leverer gutten fra hovedstaden også et livsviktig mål. 2-0 med 2 minutter igjen å spille.

Ull/Kisa får sitt trøstemål ut av intet i det 93. minutt, men det gjør ingenting. Kampen blir blåst av og ØFK sikrer 3 poeng mot en forventet nabo i nedrykkskampen i høst.  

Oppsummeringen

Det er godt å se et lag reise seg etter noen meget tøffe uker. Det måtte nesten bli slik at fugl Fønix gjenoppstod på hjemmebane. Laget gjorde jobben de ble satt til i kveld og det var få ganger at dagens keeper Borger Thomas ble satt på prøve. Nykommerne Ikedi og Stava gjorde sakene til godkjent og det er et forsterket håp på Ågotnes nå om fortsatt OBOS-liga spill. Overgangsvinduet stenger snart nå, så det kan fort bli at det er dagens lag som må kjempe om å overleve ut sesongen – det kan de klare om de gir like mye av seg selv i resten av kampene som de gjorde i dag. Det ble noen gule kort på Ågotnes i denne kampen, flere til ØFK-spillerne, men slik skal det være når en spiller om et fortsatt liv for toppfotballen på i denne kommunen. Hvert gule kort og hver harde takling gir et håp.

Jeg liker jo å trekke frem en stakkar etter hver kamp, i positiv retning. Denne gangen må jeg få trekke frem Peter Sørensen Nergaard! Han har i år blitt en av de rutinerte spillerne som danner selve grunnmuren i et ungt og uerfarent Øygarden FK! Han har jobbet knallhardt og stått frem som en leder i omtrent alle kampene til ØFK i år og når han i tillegg sikrer 2-0 målet som skulle vise seg å være livsviktig, både for 3 poeng i denne kampen, men også for klubben i OBOS, så varmer det et ØFK-hjerte! Fortjent mål og en fortjent hyllest til en skikkelig god fotballspiller!

Neste kamp blir borte mot Lillestrøm 11. oktober. Nå skal spillerne få mulighet til å trene samtidig som de suger på en helt nydelig søt 3-poengs karamell.

Tekst: Thomas Sekkingstad / ØFK Media
Foto: Ann-Kristin Røsbø / Hordalandsfotball

Annonse: