ØFK - Raufoss 4-4

Kampen mot Raufoss ble i media beskrevet som en kamp mellom et fysisk sterkt lag i Raufoss mot et av Europas høyeste lag i Øygarden. Kanskje kunne en da tro at kampbildet ville bli mye kriging midt på banen og kanskje ikke bli preget av alt for mange sjanser og mål. Vel, det ble vel mye av alt kan en si?

Kampen

Første omgang.

Øygarden gikk, som vanlig vil noen gjerne si, raskt ut av startblokken i dagens kamp mot Raufoss. Etter kun et minutt spilt satt dagens første mål for ØFK etter et flott forarbeid av det lokale stortalentet Hellevik Larsen og en nydelig heading av en av dagens to spisser, Hoel Andersen. Fyrverkeriet fortsatte og de totalt 200 fremmøtte kunne storkose seg de første 10 minuttene der de hvitkledde virkelig fikk vist seg frem på hjemmebanen!

Etter omtrent 13 minutter kom Raufoss til sin første sjanse når de fikk løsnet et skudd fra omtrent 7 meter og det gikk ikke mange minuttene etter dette før utligningen kom. Mye klabb og babb innenfor ØFK sin 16 meter endte til slutt i mål og 1-1 var et trist faktum.

20 minutter ut i kampen og kampen er mer åpen. Den gode starten ØFK hadde de første 10 minuttene er kanskje over, men de hvite er ikke ufarlige fremover på banen. Oppspillspunktet Heggebø er sterk og god mot et fysisk sterkt Raufoss-forsvar. Etter omtrent 25 minutter ser hele media-huset ballen i mål når Rimestad får til en avslutning fra 9 meter. Dessverre ble ballen reddet på strek.

2-1 er et faktum etter 27 minutter. Nevnte Heggebø header et innlegg utagbart i mål, helt nede i lengste hjørne! Nydelig mål og ØFK er tilbake i føringen!

Fra 30 til 45 minutter er ØFK det hvasseste laget og de produserer nok sjanser til å kunne sies å være litt uheldig over ikke å gå opp til 3-1 og en mer komfortabel ledelse til pause. 

Andre omgang.

Dessverre for ØFK ikke den samme starten av andre omgang som det var av første. Kampen kom kjapt inn i det sporet som var forventet i forkant av kampen og ble fort preget av dueller og hardt spill. Etter 5 minutter kombinerte ØFK fint med Hoel Andersen og Nergaard og et par halvsjanser resulterte i corner – dessverre ikke mer.

Etter 14 minutter er det straffe til ØFK, dette etter flere situasjoner der ØFK-spillerne har ropt på rettferdighet innenfor 16-meteren. Hoel Andersen gjør ingen feil og 3-1 lyser opp på måltavlen.

ØFK er gode etter scoringen og etter 18 minutter har Rimestad en meget god mulighet til å sette din første ØFK-scoring. Etter et nydelig innlegg av Nergaard kommer Rimestad susende gjennom luften, setter hodet på ballen og den stryker stolpen, dessverre på feil side.

Etter 22 minutter gjør ØFK sine første bytter. Fantoft ut og Marthinussen inn, Heggebø ut og Michael inn.

30 minutt passeres og det virker som at ØFK har meget god kontroll på kampen. De skaper de fleste farlighetene og de vinner de fleste av duellene. Likevel har Raufoss sine sjanser når de kommer fremover.

3-2 er et faktum når Raufoss klarer å sette en av sine sjanser i noten bak en sjanseløs Berntzen. Nå har ØFK gjort det spennende for seg selv de siste 10 minuttene

ØFK gjør to nye bytter i Økland ut og Stefan inn og ut med Hoel Andersen og inn med Abelsen.

3-3 etter et flott soloraid av Raufoss etter 37 minutter. Nå blir det spennende i sluttminuttene.

Så ligger vi under 4-3. Futten har for alvor gått ut av ØFK-ballongen og de henger dessverre i tauene. Har de likevel det som skal til for å komme tilbake?

4-4! Et nydelig mål av Sander Marthinussen!! Banker ballen i krysset fra 18 meters hold.

ØFK får med seg et fortjent poeng, selv om det, 5 minutter før slutt, så veldig stygt ut!

Oppsummeringen

For en kamp. For en underholdning, og for en glede og skuffelse nesten samtidig. Det så veldig lenge ut til å gå ØFK sin vei i kveld, og på 3-1 med 10 minutter igjen å spille virket det som om ØFK var nærmere 4-1 enn at det ville komme en redusering. Reduseringen kom, etterfulgt av utligning og et ledermål av Raufoss. Så var vi kanskje heldige, til slutt, med å få med oss 1. poeng fra denne kampen?

Dette er en kamp det er veldig vanskelig å fremme en eller et par spillere. De fleste på banen gjorde en hederlig innsats. Alle jobbet for hverandre og alle kollapset kanskje litt kollektivt til slutt.

Hvis ØFK klarer å få orden på det defensive i hele 90 minutter, så kan dette se meget bra ut utover i sesongen. Hvis de ikke klarer det, så kan vi vel likevel håpe på mye underholdning denne høsten.

Jeg gleder meg allerede til neste kamp!

 

Bilde: Nicholas Noreng / ØFK

Annonse fra Obos-ligaen: