ØFK rykket ned

Det gikk slik ekspertene spådde i forkant av sesongen og ØFK rykket i går ned til PostNord-ligaen. Spenningen var der, helt frem til litt ut i 29. serierunde, mot et sterkt KFUM Oslo. Etter et 6-0 tap på kunstgresset i hovedstaden er situasjonen slik at ØFK ikke kan ta igjen laget som nå ligger på den gjeve kvalifiseringsplassen, uansett resultat, hjemme mot HamKam i sesongens siste kamp.

For en reise det har vært og for noen utfordringer vi og fotballnorge har støtt på underveis. Med korona-pause, med testing av verdier herfra til evigheten, med karantener og isolasjon har spillerne virkelig fått følt på hvor tøff denne pandemien har vært og fortsatt er. Med valg om å ta fri fra jobb for å isolere seg best mulig, med anbefalinger om å isolere seg best mulig og med liten fysisk kontakt med folk utenfor klubben, håper jeg virkelig at venner og familie tar godt imot spillerne når de etter hvert returnerer til stedene de kommer fra.

Jeg synes spillerne har stått i situasjonen ØFK har vært i, til terningkast 6.  De har tidvis levert meget god fotball og jeg vet at de har levert på treningsfeltet som aldri før. Dessverre er OBOS-ligaen en tøff arena. Det er ikke lett å vinne fotballkamper når en møter lag som er blant Norges 30 beste og en møter de på kjente stadion i hele vårt langstrakte land.

Nå er det ikke helt klart hva som skjer med klubben vår over nyttår. Eneste som er kommunisert fra styret er at det selvsagt skal bli et fotballag som skal forsvare øyrikets og Ågotnes Stadion sitt navn og rykte også i 2021. Hvilke spillere som er med videre, hvem som blir trener, om gressbanen kommer til hektene og om samarbeidet mellom klubbene i Øygarden bærer frukter allerede i første seriekamp vet ikke denne skribenten, men det er jo virkelig lov å håpe på en solid opptur når en korona-fri fotballsesong starter etter hvert på nyåret. Vi har vel fortjent det?

Nå er det en kamp igjen før spillerne får seg en velfortjent pust i bakken. Vi får da komme tilbake med litt statistikk for de som setter pris på den slags, litt kåringer fra undertegnede og kanskje en aldri så liten målkavalkade. Vi har kanskje rykket ned, men vi skal se tilbake på de gode øyeblikkene og de flotte detaljene fra 2020 før et nytt år ringes inn.

Tekst: Thomas Sekkingstad / ØFK Media
Foto: Thomas Karlsen / Hordalandsfotball