ØFK - Strømmen 1-4

Med tap i kampen som ikke kunne tapes, mot et lag som virkelig kunne slås, er det nå en stor oppgave som venter guttene i de siste 9 kampene!

Det begynte å så bra i medvinden på Ågotnes Stadion. Med 1-0 til pause etter straffespark og scoring ved kaptein Bjarte Haugsdal var det nok mange som trodde på viktige poeng til ØFK. Dessverre var ledelsen for liten og det var nok et par "100% sjanser" i førsteomgangen som skulle vært satt om ØFK skulle sikret seieren.

For Strømmen kom tilbake og de kom tilbake på en brutal måte. De brukte virkelig medvinden godt og satte noen scoringer som kanskje vil bli husket av Strømmenfansen i flere år fremover. Strømmen ga seg ikke før det stod 1-4 på tavlen og med dette rykker de fra ØFK i nedrykksstriden. 

I etterkant av denne kampen er det nå ingen tvil - ØFK må virkelig jobbe og de må vise helt andre takter i de resterende kampene om det fortsatt skal være OBOS-liga spill på Ågotnes neste sesong. 

ØFK har enda et par "6-poengskamper" igjen, men de må også begynne å plukke poeng mot storlagene om de skal holde seg i divisjonen. Tabellen er i dag tung lesing for ØFK-fansen, men det er selvsagt forstatt håp. Det er heldigvis kun 2 lag som rykker direkte ned og det er mange lag i sumpen, som det kalles. 

Det er, med 9 kamper igjen, enda opp til ØFK og spillerne. Det er mange poeng som skal deles ut og det holder nok å vinne halvparten av kampene. Problemet er at ØFK må slå forventet bedre motstand enn det Strømmen representerte på gresset i dag. 

Kanskje er det dette som må til - en noe "håpløs" situasjon for at spillerne skal ønske mer å vinne enn å frykte å tape. Vi går nå inn i en periode der vi må vinne. Å safe inn til uavgjort er nytteløst. Nå må spillerne våge, de må ikke frykte nedrykksspøkelset, men bruke det som en ekstra motivasjon og en ekstra drivkraft når de skal sikre OBOS-spill i 2021. Situasjonen er i dag mørk, men den er langt fra umulig. En stor jobb skal gjøres, men med tro på at vi kan slå hvem som helst hjemme på Ågotnes er det likevel håp.

Jeg pleier å trekke frem en enkeltspiller til slutt i disse kampreferatene, men i dag velger jeg å spare konfekten. Fremover vil alle spillerne måtte levere 100%, hver kamp og i hver takling for overlevelse - så skal jeg heller ta en vurdering av enkeltspillere når sesongen er over og vi skal nyte festen der vi klarte det ingen trodde var mulig - å ha overlevd OBOS, med kniven på strupen etter en heltemessig innsats de siste 9 rundene av OBOS-ligaen 2020. 

Arenaet for å mestre ligger der, vi kan enda skape helter i ØFK-drakten - hvem ønsker å være hovedpersonen i eventyret - stå frem!

Tekst: Thomas Sekkingstad / ØFK Media
Bilde: Odd Løvset / Hordalandsfotball

Annonse fra Obos-ligaen: