Øygarden FK - Jerv 1-0

Igjen skulle ØFK jakte på 3 poeng og sin første hjemmeseier i klubbens historie. På motsatt banehalvdel denne gang et Jerv-lag med lokale Øystein Øvretveit mellom stengene!

1. omgang

De første femten minuttene har vært preget av to angrepsvillige lag. Til tross for mye vilje, har det enda blitt med det en muligens kan strekke til noen halvsjanser. En våt bane må ta noe av skylden for at det blir noe upresist når lagene nærmer seg motstanders 16-meter.

Sander Marthinussen får kveldens første gule kort når han er for sent inne i en takling på midtbanen etter ca 18 minutter.

Frispark til ØFK i farlig posisjon etter 24 minutter. Bjarte gjør seg klar og sender ballen nærme det 2. hullet på frisbeebanen som ligger et par steinkast unna.

ØFK må gjøre et bytte når Larsen kommer inn for Haugsdal som jeg mistenker har kjent litt til skaden han pådro seg for noen uker siden. Veldig trist i så fall for kaptein Bjarte Haugsdal.

Farlig skudd fra omtrent 20 meter når Hoel Andersen skyter like utenfor målet. Klokken etterhvert passert 28 minutter på Ågotnes Stadion.

Fin sjanse til ØFK etter 30 minutter når Marthinussen får avsluttet fra omtrent 9 meter. Litt for lite snert i skuddet og Øystein Øvretveit i Jerv-buret får etter hvert ordnet opp.

Nergaard får avsluttet fra omtrent 15 meter etter 36 minutter. Ikke veldig mye kraft men Jerv-keeperen må gi retur. Dessverre ingen hvitkledde på returen.

Farlig sjanse til Jerv når de får avsluttet fra 16 meter. Ballen går like utenfor og ØFK-fansen kan puste lettet ut.

Jerv-spillerne krever et gult kort til Hoel Andersen når han i frustrasjon slår ballen bort etter å ha laget frispark. Etter at et samlet Jerv-kor har fått lagt frem sine synspunkt, forstod dommeren etterhvert «alvoret» i situasjonen og dro frem det gule kortet.

Det blir blåst til pause etter 45 rotete minutter. At det står 0-0 er ikke ufortjent da det ikke har vært de helt store sjansene å skrive hjem om. Det mest dramatiske i kampens første 45 minutter må være når kaptein Bjarte Haugsdal ble byttet ut, mest sannsynlig på grunn av skade. Det er helt åpent på Ågotnes Stadion når vi venter på kampens siste 45+ minutter.

2.omgang

Ingen bytter for ØFK i pausen, så med unntak av Haugsdal, er det samme gjeng som startet kampens første 45 minutter som også skal starte på kampens siste 45 minutter. På en tung og våt gressmatte som det er på Ågotnes Stadion i kvel, vil det nok etterhvert presse seg frem et behov for bytter - det er mitt tips ihvertfall. 

SCORING TIL ØFK! Etter 3 minutter av 2. omgang kommer det et flott innlegg fra Larsen på høyresiden. Ballen søker en Michael som henger i luften – noe han har gjort i 45 sekunder allerede! Han setter hodet på ballen og header den nydelig i lengste hjørne! 1-0 til hjemmelaget. Nå får vi se utviklingen videre. Det er dessverre veldig lenge igjen enda.

Nå er ØFK virkelig på og det svinger! Taklingene sitter og de skaper sjanser mot Jerv som virker rystet. Nå må vi ikke slippe oss nedpå, men fortsette å ønske å ville vinne – ikke frykte et tap.

FOR en prestasjon av nylig utnevnte landslagsspiller Heggebø etter spilte 56 minutter. Dessverre ender noen nydelige detaljer med et skudd like utenfor Jervs kryss. Forhåpentligvis kommer denne situasjonen i form av video i etterkant av kampen – vanskelig å forklare da undertegnede er noe rusten på de mest spenstige superlativene.

Det har jevnet seg litt ut på Ågotnes stadion når vi passerer 63 spilte minutter. Jerv er mer med.

Michael ligger nede og får behandling og det blir et stopp i spillet.

3 hvitkledde innbyttere står klar på sidelinjen for ØFK etter vi har spilt i 67 minutter. Det ser ut til at det er Vetås, Stefan og Fantoft som kommer inn! Michael, Marthinussen og Maduka forlater gressmatten - dette kan de gjøre med hodet hevet - en sterk innsats fra de tre M'er i kveld!

Gult kort til Ezeh etter en knallhard duell 20 meter fra Berntzen i ØFK-buret. Frisparket blir et innlegg som til slutt ender i frispark til de hvitkledde.

Med ca 15 minutter igjen å spille er det ingen kollaps å spore i ØFK! De er konsentrerte og spesielt Stefan har tilført en viss ro i de bakre rekkene hos hjemmelaget, en ro vi sårt trenger slik denne kampen utvikler seg.

Der skulle det stått 2-0 på Ågotnes. Først blir ØFK fradømt et, sett med ØFK øyne, klart straffespark før Heggebø får til en avslutning som blir reddet på strek.

8 minutter igjen av ordinær tid.

Stefan med nydelig heading som blir reddet like nydelig av Øvretveit i Jerv-målet. Etter påfølgende corner får Jerv en farlig overgang der Nergaard tar en for laget og blir belønnet med kveldens viktigste gule kort.

5 minutter igjen av ordinær tid.

Det legges til 5 tilleggsminutter …

Beklager tekniske og følelsesmessige problemer de siste 10-15 minuttene av dagens kamp. Det ble rett og slett for spennende for en nøytral skribent lokalisert i 2. etasje i mediahuset. Kan oppsummere de siste minuttene av dagens kamp med at det lille som var av spill, var i regi av ØFK, mens Jerv valgte å pumpe opp ballet mot divisjonens kanskje høyeste stopperpar i Stefan og Van der Spa. Det var spennende, det var det absolutt, men Jerv fikk heldigvis ikke hull på scoringsbyllen og keeper Berntzen kunne skilte med null baklengs, eller såkalt cleen sheet som de kaller det helt ute på Ågotnes.

Oppsummeringen

Så ble vi altså vitne til ØFK sin aller første hjemmeseier i klubbens historie! Med godt forsvarsspill og med en fantastisk innsats kunne spillerne endelig juble sammen med fansen på Ågotnes Stadion. 

Øygarden FK har ledet på Ågotnes før. De har leder mer enn med 1 mål også. Det var likevel en helt annen kamp i dag fra ledelsen ble tatt i starten av 2. omgang til dommeren blåste av kampen 5 minutter på overtid.

 

 

 

Trenerteamet har nok gjort de nødvendige forberedelsene, de har helt sikkert jobbet opp mot et scenario som dette og Tony har helt sikkert styrket mentaliteten til et delvis ungt og uerfarent OBOS-lag - for dette var aldri i nærheten av noen kollaps som vi dessverre har sett tidligere i år. Spillerne jobbet for hverandre, taklingene kunne høres helt inn til konglen på Sartor Senter og entusiasmen, troen og håpet smittet som Covid-19 rundt den blå steinen i fadderuken!

For en følelse når dommeren blåste av kampen. Delvis fordi vi har vært så nære før, men ikke har lykkes, delvis fordi vi virkelig trengte de 3 poengene, men mest av alt fordi vi lykkes med det som var planen og vi mestret i fulle 95 minutter.

Jeg liker å trekke frem en stakkar når jeg skal oppsummere en god kamp, men det er igjen vanskelig. Dette var virkelig kampen der spillerne jobbet for hverandre og jobbet for hovedtrener Bryant. Hvis jeg likevel skal driste meg til å trekke frem èn person, så må det være innhoppet til Stefan. Med sine 249 cm på sokkelesten tilførte han et hardtarbeidende ØFK en ro og balanse i de bakre rekker som gjorde det vanskelig for et Jerv-lag som virkelig forsøkte å få med seg et poeng i sluttminuttene.

Nå gjelder det å ta med seg tryggheten og selvtilliten inn i neste kamp, og kampene kommer som perler på en snor med bortekamp mot Sogndal på torsdag og hjemmekamp mot Lillestrøm på søndag. Mye god underholdning for de som er glad i lokal toppfotball fremover og det er lov, med denne kampen i minne, å være litt optimistisk selv om en skal møte meget sterk motstand denne uken.

Heia ØFK!

 

Bilder: Ann-Kristin Røsbø / Hordalandsfotball

 

Annonse fra Obos-ligaen: