En kamp for historiebøkene

Øygarden FK skriver fotballhistorie i det sesongens første kamp blåses i gang borte mot Sandnes Ulf.

For de nær 40 000 inbyggerne i den nye storkommunen Øygarden er dagen i dag en merkedag.

-Kor va du då Øygarden spelte sin første kamp, blir et spørsmål som kommer til å gå igjen.

Svarene blir nok like mangfoldige som årets spillerstall. For sannsynligvis er ingen av dem som får med seg oppgjøret på tribunen i Sandnes. På grunn av korona-begrensninger med 200 tilskuere og en meter avstand. Eller fordi årets første kamp i OBOS-ligaen spilles på en fredag i fellesferien.

ØFK er strilenes klubb. Laget alle som er fra Sotra og Øygarden skal heie på. En splitter ny elitesatsning, Et lag som de lokale fotballklubbene vest i havet stiller seg bak. I fjor var navnet Nest-Sotra. I år er det meste nytt.

Hovedtreneren er fra Amerika og heter Bryant Lazaro (32).

-Dette er en historisk sesong. Spillere, støtteapparatet og fansen jeg har snakket med er spente og gleder seg noe ekstremt til å komme i gang. Ventetiden har vært lang som følge av Covid-19, sier Lazaro.

I år spilles det 30 kamper på 20 uker. Kampdag er fredag og mandag. Årets første kamp er i ettermiddag klokken 18 borte mot Sandnes. Tre dager senere kommer kamp nummer to. Mandag er det sesongpremiere på Øygardens hjemmebane på Ågotnes mot Åsane.

-Vi skal kjempe og gi alt vi har for å ta tre poeng mot Sandnes. Vi vet selvsagt at det blir vanskelig, men vi har troen på seier, forteller nyetreneren.

Øygarden Fotballklubb spiller i helhvite drakter. Bortedrakten er svart.

Kaptein Bjarte Haugsdal, forsvarsspillerne Erlend Larsen, Thor Økland, Elmin Nurkic (skadet) og Peter Sørensen Nergaard, samt Ikenna Anthony Ikedi (skadet) er med fra fjorårets tropp. Tilbake på lån er Brannspissen Aune Heggebø.  Resten av troppen på 22 er ny.

Støtteapparatet teller i år ni mann etter at blant annet Liverpool-legenden Bruce Grobbelaar ble tilknyttet klubben .

-Alle spillerne våre har hatt framgang akkurat slik vi i trenerteamet har forventet av dem. Vi har hatt fire utfordrende treningskamper mot gode motstandere. Dette har gitt oss mulighetene til å presse oss til og prestere så godt vi kan. Det eneste som gjenstår å si nå er: vi er klare, smiler Lazaro.

Kampstart klokken 18. Kampen ser du på Eurosport.

Følg Øygarden Fotballklubb på Facebook og Instagram.

FOTO: Janne Monsen