Trenerintervjuet. Tommy Knarvik!

Etter at Tommy Knarvik ble presentert som ny hovedtrener i ØFK har telefonen til strilen gått varm. Den lokale pressen er nysgjerrig på hva den tidligere Brann-spilleren nå skal tilføre et ØFK som for omtrent en uke siden rykket ned fra OBOS-ligaen til PostNord-ligaen.

Vi fikk etter hvert audiens hos det unge trenertalentet som i disse dager er travelt opptatt med å skape et lag som kan kjempe om opprykk til OBOS-ligaen igjen!

Først av alt må få gratulere strilen som nå skal ta over roret i en klubb som kun har vært i det som vi nok kan kalle Norsk toppfotball. Hva er dine ambisjoner når du 11. januar skal ha din første trening?

- Mine ambisjoner på kort sikt er å få ØFK opp til OBOS-ligaen igjen. På lang sikt så handler det om blant annet å bringe stabilitet til klubben. Både i form av resultater, kontinuitet i spillerstallen og det å skape en kultur og et miljø som er bærekraftig over tid.

Tommy er engasjert når han skisserer planene sine for de kommende årene. Hva har du fått presentert som klubbens mål i tiden som kommer?

- Klubbens mål over tid er å bygge videre på Øygarden FK, der vi er opptatt av å skape identitet.

Et tidligere kommunisert mål har vært å skape en klubb med lokale spillere. Hvordan tenker du at vi skal få dette til?

- Vi ønsker å ha et godt samarbeid med klubbene rundt oss, være tett på. besøksplaner, tett dialog og god kommunikasjon med personer i alle samarbeidsklubbene vil være et viktig ledd rundt dette med spillerutvikling.

Når sesongen sparkes i gang på vårparten, hvordan vil da fansen se at klubben har fått ny trener?

- Forhåpentligvis vil fansen se at treneren er en som prøver å skape entusiasme og som er opptatt av å få samlet fotballen på øyen. Når folk snakker om ØFK så skal det være noe positivt forbundet med det. Vi skal bygge rykte og renomme i Øygarden, men også utenfor kommunen.

Vi har lest i media at halve stallen er på utgående kontrakter og at det samtidig skal ryddes opp i den resterende spillertroppen. Hvordan ser du for deg årets spillerstall?

- Vi er nå godt i gang med spillerlogistikk og samtaler er begynt med spillere på eksisterende/utgående kontrakt. Vi har også kontaktet spillere vi ønsker å hente inn til klubben. Dette er en prosess vi er veldig nøye med. Vi ønsker de riktige typene som passer inn i både spillestil og i en gruppe som skal prestere sammen.  Det vil også bli en del prøvespillere på besøk fra januarmåned av. Dette er noe som er helt normalt i de fleste klubbene rundt omkring.

Noen som har fått mye rettmessig skryt i årets sesong er personene rundt klubben. Hvordan ligger klubben an med å få også disse personene med videre?

- Støtte apparatet er vi godt gang med å få settlet og vi nærmer oss en forhåpentligvis god løsning der. Vi er også i dialog med flere ang den ledige assistentstillingen. Håper at vi kan ha klart et solid team når vi starter opp den 11 januar.

Vi har også lest at du har besøkt tribunen på Ågotnes Stadion og at du har pratet med avtroppende hovedtrener Mons Ivar Mjelde. Har du tjuvstartet litt på jobben din?

- Jeg har hatt god dialog med Mons de siste ukene så arbeidet er godt i gang. Det er veldig viktig nå å bruke tiden riktig før jul slik at vi kan få en god start når vi begynner pre-season i januar.

Hva vil kjennetegne en typisk ØFK spiller under ny hovedtrener Tommy Knarvik?

- Det som kjennetegner spillerne på mitt lag er: en intensitet i spillet, løpssterke, hardtarbeidende og vanskelig å slå.

Vi leser stadig om forskjellige spillestiler i Norsk fotball og terminologier som «Godfoten» og «Best uten ball» er etter hvert innprentet i det norske språket. Hva kjennetegner Knarvik-fotballen?

- Offensiv fotball, der vi skal være fremoverrettet i måten vi spiller på. Vi skal være et kreativt lag og vi skal være et lag som spiller underholdene fotball. Vi er også opptatt av struktur både offensivt og defensivt. Tydelig spillestil der spillerne vet hva de skal gjøre til enhver tid.

Jeg forstår at identiteten til ØFK er viktig – og vi kan vel være enige i at det er noe som må jobbes med. Hvordan vil du at klubben skal fremstå i fotballnorge?

- Jeg har et mål om at vi skal fremstå som er klubb som vil noe og som er ambisiøs. Det er også viktig at vi er tydelige på at vi er en profesjonell fotballklubb og at vi har kontinuitet i det me foretar oss.

Det er nå en liten måned treningsfri før fotballen igjen skal pumpes i og hentes frem 11. januar. Har du en liten hilsen til fansen som nå, litt nervøst og spent, går inn i julefreden?

- Eg ønsker å si til fansen at vi trenger all den støtten vi kan få nå fremover.  I vårt forsøk på å starte noe nytt å spennende, er den 12. mann en utrolig viktig brikke! Møt opp på kamp, og heie frem Øygarden kommune sitt flaggskip, så skal vi få mange fine fotballstunder på Ågotnes Stadion også i fremtiden!

Tommy hiver seg inn i neste telefonsamtale og vi forlater en ung, men erfaren stril som har tydelige tanker og planer omkring veien videre for Øygarden Fotballklubb, omkring veien videre for toppfotballen i Øygarden Kommune og omkring flaggskipet ØFK!

Vi ønsker Tommy lykke til videre i jobben som nå står foran seg, og jeg må si at jeg føler meg trygg på at treneren har de kvaliteter som skal til for å få frem det beste i et lag og i en klubb som skal tilbake til OBOS-ligaen!

Tekst: Thomas Sekkingstad / ØFK Media

Annonse: